در این فصل ، شما با عناصر اصلی شرکت تحقیقات بازار مبتنی بر ارزش مشتری آشنا شدید: تقسیم بندی ، هدف گذاری ، تمایز و موقعیت یابی. بازاریاب ها می دانند که نمی توانند به یک شکل از همه خریداران در بازارهایشان و یا -حداقل از همه خریداران-استقبال کنند. بنابراین ، امروزه بیشتر شرکت ها تحقیقات بازار هدفمند را انجام می دهند - بخشهای بازار را شناسایی می کنند ، یک یا چند مورد را انتخاب می کنند و محصولات و آمیخته تحقیقات بازار متناسب با هر یک را توسعه می دهند .
استراتژی تحقیقات بازار مبتنی بر ارزش مشتری با انتخاب مشتری برای خدمت رسانی و تعیین ارزش پیشنهادی که به بهترین وجه در خدمت مشتریان هدف باشد آغاز می شود. این شامل چهار مرحله است. تقسیم بازار عملی تقسیم بازار به گروههای متمایز از خریداران است که نیازها ، ویژگی ها یا رفتارهای مختلفی دارند و ممکن است به استراتژی ها یا آمیخته های تحقیقات بازار جداگانه ای نیاز داشته باشند. پس از شناسایی گروه ها ، هدف گذاری بازار جذابیت هر بخش بازار را ارزیابی می کند و یک یا چند بخش را برای خدمت انتخاب می کند. تمایز شامل تفاوت واقعی پیشنهاد بازار برای ایجاد ارزش برتر مشتری است. موقعیت یابی شامل موقعیت یابی پیشنهادات بازار در ذهن مشتریان هدف است. یک استراتژی تحقیقات بازار مبتنی بر ارزش مشتری به دنبال ایجاد روابط مناسب با مشتریان مناسب است.
هیچ روش واحدی برای تقسیم بازار وجود ندارد. بنابراین ، بازاریاب متغیرهای مختلفی را امتحان می کند تا بهترین فرصت های تقسیم بندی را ببیند. برای تحقیقات بازار مصرف کننده ، عمده ترین متغیرهای تقسیم بندی جغرافیایی ، جمعیت شناختی ، روانشناختی و رفتاری هستند. در تقسیم بندی جغرافیایی ، بازار به واحدهای جغرافیایی مختلفی تقسیم می شود ، مانند کشورها ، مناطق ، ایالت ها ، شهرستان ها ، شهرها یا حتی محله ها. در تقسیم بندی جمعیتی ، بازار بر اساس متغیرهای جمعیتی ، به گروه ها تقسیم می شود ، از جمله سن ، مرحله چرخه زندگی ، جنسیت ، درآمد ، شغل ، تحصیلات ، مذهب ، قومیت و نسل. در تقسیم بندی روانشناختی ، بازار بر اساس طبقه اجتماعی ، سبک زندگی یا ویژگی های شخصیتی به گروه های مختلفی تقسیم می شود. در تقسیم رفتاری ، بازار براساس دانش ، نگرش ، کاربرد یا پاسخ های مربوط به یک محصول به گروه ها تقسیم می شود.
بازاریابان تجاری از بسیاری از متغیرهای مشابه برای تقسیم بازار خود استفاده می کنند. اما بازارهای مشاغل همچنین می توانند از طریق مشخصات جمعیتی (صنعت ، اندازه شرکت) ، مشخصات عملیاتی ، رویکردهای خرید ، عوامل موقعیتی و خصوصیات شخصی تقسیم بندی شوند. اثر بخشی تجزیه و تحلیل تقسیم بندی بستگی به یافتن بخشهایی دارد که قابل اندازه گیری ، دسترسی ، قابل توجه بودن ، قابل تفکیک و عمل باشند.
برای هدف قرار دادن بهترین بخشهای بازار ، شرکت ابتدا اندازه و مشخصات رشد ، جذابیت ساختاری و سازگاری با اهداف و منابع شرکت را ارزیابی می کند. سپس یکی از چهار استراتژی هدف گذاری بازار- از هدف گذاری بسیار گسترده تا بسیار محدود - را انتخاب می کند. فروشنده می تواند تفاوت های بخش را نادیده بگیرد و با استفاده از تحقیقات بازار تمایز نیافته (یا انبوه) هدف اصلی را بگیرد. این شامل تولید انبوه ، توزیع انبوه و تبلیغ انبوه همان محصول تقریباً به همان شیوه برای همه مصرف کنندگان است. یا فروشنده می تواند تحقیقات بازار متفاوتی را -برای توسعه بخشهای مختلف بازار برای چندین بخش- اتخاذ کند. تحقیقات بازار متمرکز (یا تحقیقات بازار تخصصی) شامل تمرکز فقط روی یک یا چند بخش بازار است. سرانجام ، تحقیقات بازار خرد عملی متناسب با محصولات و برنامه های تحقیقات بازار متناسب با سلیقه افراد و مک ان های خاص است. تحقیقات بازار خرد شامل تحقیقات بازار محلی و تحقیقات بازار فردی است. اینکه کدام یک از استراتژی های هدف گیری بهتر است به منابع شرکت ، تنوع محصول ، مرحله چرخه عمر محصول ، تنوع بازار و استراتژی های تحقیقات بازار رقابتی بستگی دارد.
هنگامی که یک شرکت تصمیم گرفت کدام بخشها را وارد کند ، باید در مورد استراتژی تمایز و موقعیت آن تصمیم بگیرد. وظیفه تمایز و موقعیت یابی از سه مرحله تشکیل شده است: شناسایی مجموعه ای از تفاوت های احتمالی که مزیت رقابتی ایجاد می کند ، انتخاب مزایایی که می توان موقعیت را برای آنها ایجاد کرد و انتخاب یک استراتژی موقعیت یابی کلی.
موقعیت کامل برند را ارزش پیشنهادی آن - ترکیبی کامل از مزایایی که برند در آن قرار دارد، می نامند. به طور کلی ، شرکت ها می توانند از بین ٥ پیشنهاد ارزش برنده که محصولات خود را بر اساس آن قرار دهند ، یکی را انتخاب کنند: بیشتر برای بیشتر ،
بازاریابی آنلاین، موبایل و رسانههای اجتماعی Groupon خود را دریافت کنید
بازاریابی محلی ابزاری موثر است که توسط بازاریابان برای دستیابی به بخشهای مورد نظر بازار استفاده می شود. Groupon از این مفهوم با تطبیق برند ها و تحقیقات بازار متناسب با نیازها و خواسته های بخش مشتری محلی - شهرها ، محله ها و حتی فروشگاه های خاص استفاده کرده است. طبق وب سایت خود ، Groupon "یک بازار وسیع تلفن همراه و آنلاین ارائه می دهد که در آن افراد
کارهای شگفت انگیز برای انجام ، دیدن ، خوردن و خرید را کشف می کنند. با فعال کردن تجارت در زمان واقعی در سراسر مشاغل محلی ، مقصد سفر ، محصولات مصرفی و رویدادهای زنده ، خریداران می توانند بهترین شهرهای ارائه شده را پیدا کنند. Groupon با ارائه ابزارها و خدمات قابل تنظیم و مقیاس پذیر تحقیقات بازار ، برای رشد سودآور تجارت خود ، چگونگی جذب و حفظ مشتری را در مشاغل کوچک تعریف می کند. " این مفهوم در قلب مأموریت Groupon نهفته است: "اتصال تجارت محلی ، افزایش قدرت خرید مصرف کننده در حالی که از طریق قیمت و کشف تجارت بیشتری را به بازرگانان محلی م ی کشاند. " Groupon برای کمک به مصرف کنندگان در برقراری این ارتباطات ، یک برنامه تلفن همراه ، بازار آنلاین و نقاط تماس رسانه های اجتماعی ارائه می دهد که مشتریان می توانند به راحتی به اطلاعات معاملات روزانه آن دسترسی داشته باشند.
٧-١٠ Groupon چگونه از تحقیقات بازار هدف استفاده می کند؟ مثال بزنید در مورد راه هایی که مشاغل کوچک می توانند از تحقیقات بازار رسانه های اجتماعی محلی در جامعه شما استفاده کنند بحث کنید. :AACSB) ارتباطات ؛ استفاده از IT ؛ تفکر بازتابی)
٧-١١ آیا از Groupon استفاده می کنید؟ آیا در کمک به مشاغل محلی برای رفع چالش های تحقیقات بازار محلی موثر است؟ چرا و چرا نه؟ :AACSB) ارتباطات ؛ تفکر بازتابی)
اخلاق در تحقیقات بازار هدف قرار دادن نوجوان
نوشیدنی غول پیکر کوکاکولا در نتیجه افزایش آگاهی از سلامت مصرف کننده ، کاهش نوشابه های گازدار در مدارس بسیاری از مناطق و نوشیدنی های سالم و جدید با چالش های زیادی روبهرو است. این برند به ویژه در گذراندن دوران نوجوانی دشوار است. برای افزایش فروش ، کوکاکولا تلاش کرد تا از طریق کمپینی به نام "یک کوک به اشتراک بگذارید" با نوجوانان ارتباط شخصی برقرار کند. این کمپین اولین بار در سال ٢٠١١ در استرالیا آغاز گردید ، سپس در ایالات متحده معرفی گردید و سپس تا سال ٢٠١٥ در ٧٠ کشور گسترش یافت.
نوشابه ساز نیز به خوبی می داند که باید نوجوانان را از طریق شبکه های اجتماعی و تلفن های همراه هدف قرار دهد. از طریق هشتگ #sharecoke، کوکاکولا با داشتن ٢٥ میلیون فالوور اضافی در فیس بوک و افزایش مصرف ٧% در سال ٢٠١٥ توسط مصرف کنندگان جوان به نتیجه خارق العاده ای دست یافت.
با این حال ، این کمپین مورد انتقاد بسیاری قرار گرفت. به عنوان مثال ، متخصصان بهداشت نگرانی خود را از اینکه کوکاکولا از اینترنت و فناوری برای نوشیدن نوشیدنی های شیرین به نوجوانان استفاده می کند ، ابراز کردند که ممکن است منجر به عواقب طولانی مدت با توجه به رژیم غذایی و شیوه زندگی آنها شود.
٧-١٢ در مورد چگونگی گسترش دوباره مشتری نوجوان توسط کوکاکولا بحث کنید.
٧-١٣ چگونه کوکاکولا ثابت می کند که آنها با مسئولیت پذیری از نوجوانان پذیرایی می کنند؟